Collectie Stonewash OnlineBeslist be 2018 Meubels 7ybf6g
16 oktober 2018
Tafels Online 78 Kartell Vergelijk Stuks Kopen TJcK3Fl1

De Belgische banken leggen de laatste hand aan een platform om instantoverschrijvingen mogelijk te maken. Het doel: consumenten toelaten om onmiddellijk en continu, 24/24 en 7/7, betalingen uit te voeren. Het systeem wordt momenteel uitgebreid getest en zal begin 2019 uitgerold worden naar het grote publiek. Zestien banken stappen in eerste instantie mee in het verhaal en zullen instantoverschrijvingen aanbieden in hun dienstenpakket, bovenop de klassieke overschrijvingen. Zowat 85 à 90% van de zichtrekeningen in België zullen hierdoor een instantbetaling kunnen ontvangen.

Wat is een instantbetaling?

Een instantbetaling is een overschrijving die 24/24 en 7/7 verwerkt wordt, dus ook ’s nachts, op feestdagen en in het weekend. Het overgeschreven geld staat hierdoor binnen enkele seconden op de rekening van de begunstigde, ook wanneer die een rekening heeft bij een andere bank. Wanneer iemand bv. tweedehands een wagen verkoopt of spullen van de hand doet op een rommelmarkt zullen deze supersnelle betalingen een groot voordeel zijn.  

Ook voor bedrijven kunnen instantbetalingen een voordeel zijn: zij kunnen onmiddellijk over het bedrag beschikken en zo hun cashflow optimaliseren.

Welke banken bieden instantbetalingen aan?

Begin 2019 zullen de volgende Belgische banken instantbetalingen verwerken: Argenta, Bank de Kremer, Bank J. Van Breda & C°, Bank Nagelmackers, Belfius Bank, BNP Paribas Fortis, CBC Banque, CPH Banque, Crelan, Europabank, Fintro, Hello bank!, ING België, KBC Bank, KBC Brussels, vdk bank. 

Wie klant is bij deze banken zal vanaf dan instantbetalingen kunnen ontvangen. Of zij ook instantbetalingen kunnen initiëren, hangt af van bank tot bank. Elke bank bepaalt namelijk zelf binnen welk dienstenpakket zij instantbetalingen zal aanbieden. 

Verschillende andere banken zullen in de toekomst eveneens instantbetalingen aanbieden.

Wanneer worden instantbetalingen mogelijk voor het grote publiek?

De “technische” kant van het project rond instantbetalingen is volledig afgerond. Gezien de draagwijdte en de complexiteit van het project is momenteel een testperiode lopende.

De banken die instantbetalingen zullen aanbieden, testen het systeem uitgebreid zodat het begin 2019 uitgerold kan worden naar het grote publiek.

België wordt, na enkele voorlopers binnen de eurozone, één van de eerste Europese landen waar instantbetalingen hun intrede doen op niveau van de bankengemeenschap. De Belgische banken hebben zwaar geïnvesteerd om van dit project een succesverhaal te maken en zo in te kunnen spelen op een groeiende behoefte van de consument: altijd bereikbaar zijn en om het even waar en wanneer kunnen betalen.

Het spreekt voor zich dat België zich met dit initiatief inschrijft in een breder Europees kader zodat instantbetalingen in de toekomst in de hele SEPA-zone kunnen worden aangeboden.

Meer informatie nodig?

Voor specifieke vragen kunt u terecht bij de persdienst van Febelfin via het centrale nummer 02 507 68 31 of via [email protected]

Meer over:
G4 HelderVervangt 0 827 10w Parathom Osram Pin 9w lT1cJuF3K5

Meest gelezen

Lades 3 Sheeshamhout Met 110x30x80 Vidaxl Massief Dressoir Cm lF13JcKT

Febelfin vzw © 2018 - Disclaimer - Privacy

Tafels Online 78 Kartell Vergelijk Stuks Kopen TJcK3Fl1
Tafels Online 78 Kartell Vergelijk Stuks Kopen TJcK3Fl1